Definitie samsung neo qled, wat betekent samsung neo qled

Samsung Neo QLED is een geavanceerde beeldtechnologie ontwikkeld door het bekende elektronicabedrijf Samsung. Het woord “Neo” verwijst naar de vernieuwende aard van deze technologie, terwijl “QLED” staat voor Quantum Dot Light Emitting Diode, wat de basis is van de beeldweergave.

De term “QLED” verwijst naar het gebruik van Quantum Dot nanokristallen in de televisiepanelen. Deze nanokristallen zijn in staat om licht van een bepaalde golflengte te absorberen en opnieuw uit te stralen in een andere kleur. Dit zorgt voor een groter kleurbereik en helderheid dan traditionele LED-televisies. Hierdoor kunnen beelden met een grotere nauwkeurigheid en levendigheid worden weergegeven.

Het toevoegen van “Neo” aan QLED duidt op verdere verbeteringen en optimalisaties van de beeldkwaliteit. Met Neo QLED heeft Samsung een nieuwe component toegevoegd, genaamd Quantum Mini LED. Deze technologie maakt gebruik van miniaturisatie om de grootte van de LED-achtergrondverlichting te verkleinen. Hierdoor kunnen er meer individuele LED’s worden geplaatst, wat resulteert in lokale dimming op een microschaal. Het verbetert ook de uniformiteit van de verlichting en minimaliseert lichtlekkage, wat leidt tot dieper zwart en helderder wit in het beeld.

Daarnaast maakt Neo QLED gebruik van de krachtige 8K AI Upscaling-technologie van Samsung. Deze technologie maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om content met lagere resoluties op te schalen naar 8K. Dit zorgt voor een scherpere en gedetailleerdere weergave, zelfs bij lagere resoluties.

Naast het indrukwekkende visuele aspect, biedt Samsung Neo QLED ook andere geavanceerde functies. Het heeft een slank en randloos ontwerp, ondersteuning voor HDR (High Dynamic Range) voor verbeterde helderheid en contrast, en een intelligente processor die de beeldkwaliteit optimaliseert en automatisch aanpast op basis van de omgevingsomstandigheden. Het heeft ook geavanceerde gamingfuncties, zoals lage inputvertraging en variabele vernieuwingsfrequentie, waardoor het ideaal is voor gamers.

Kortom, Samsung Neo QLED is een geavanceerde televisietechnologie die gebruikmaakt van Quantum Dot nanokristallen, Quantum Mini LED-achtergrondverlichting en 8K AI Upscaling. Het levert een indrukwekkende beeldkwaliteit met een breed kleurbereik, diepere zwarttinten en verbeterde helderheid. Met zijn slanke ontwerp, ondersteuning voor HDR en gamingfuncties is het een technologisch hoogstandje op het gebied van televisie-entertainment.

Leave a Comment